Expert aan het woord: Frederik Koninckx

Expert aan het woord: Frederik Koninckx

Frederik Koninckx

(31/03/1975)

In mijn rol als Sales Manager bij Georg Fischer NV ben ik al meer dan 20 jaar actief betrokken bij de diverse facetten van onze bedrijfsactiviteit. Mijn sales team en ik werken elke dag, samen met onze backoffice collega’s, de technische en commerciële oplossingen uit voor de projecten en wensen van onze klanten. Kwaliteit, meerwaarde en klantgerichtheid staan hierbij immer voorop. Vanuit mijn opleiding als industrieel ingenieur electromechanica spreekt het voor zich, dat het kunnen uitoefenen van een beroep met uitgesproken technische inslag mijn ding ging zijn. 

Ik kreeg daarbij ook oog voor materialen die, tot op vandaag (ook in ingenieursopleidingen), nog altijd wat stiefmoederlijk behandeld worden, maar niettemin almaar meer interessante toepassingen hebben. Voeg daarbij nog een vleugje commerciële microbe, wat maakt dat ik perfect mijn ding vind bij Georg Fischer NV, dat mij toelaat ervaring op te bouwen in uiterst boeiende toepassingen binnen de chemiewereld, de waterbehandeling, de HVAC en industriële koeling, de process automatisering, etc. 

Mijn persoonlijke expertise heeft zich hierbij vooral gevormd op vlak van kunststof materialen– en kleppenkennis en het relateren van deze materialen aan diverse chemicaliën in specifieke toepassingen als advies naar de klant. Met veel plezier geef ik ook al jaren praktijkopleiding IR (infrarood) en BCF (rilvrij) kunststof lassen. De meeste voldoening vind ik echter in het samen met onze klanten opbouwen van een duurzame lange-termijn samenwerking.

Dit is dan ook de manier waarop ik mijn sales team aanstuur, zowel intern GF als naar onze klanten toe; via samenwerking en synergie, en dit in de geest waarin ook mijn voornaamste hobby, de traditionele Shotokan karate, zich laat beoefenen; respect voor éénieder, volharding, focus en zelfontplooiing.

Voor meer informatie over al onze experts, klik hier