Expert aan het woord: Bart Van Bastelaere

Expert aan het woord: Bart Van Bastelaere

Bart Van Bastelaere 

(16/07/1971)

Als Managing Director van Georg Fischer NV streef ik ernaar om elke dag het beste van mezelf te geven en mijn team tot een hoger niveau te tillen. Een goede teamspirit, tevreden klanten, out-of-the-box denken, innovatie en duurzaamheid zijn enkele van mijn belangrijke kernprincipes.

Net zoals bij het fietsen, één van mijn hobby’s, moet je altijd klaar zijn om te schakelen en in te spelen op situaties die zich voordoen bij onze veeleisende klanten en ons personeel. 

Mijn carrière

Bij GF heb ik een bedrijf gevonden waar ik mijn ding kwijt kan op zowat alle vlakken. Hoogstaande technologische oplossingen op vlak van kunststof leidingsystemen al dan niet op maat van de klant, co-creatie met onze klanten aan de hand van design thinking principes, engineering en op maat gemaakte oplossingen om installaties efficiënter te maken of eenvoudiger te kunnen construeren, alles is aanwezig om er voor mezelf voldoening uit te halen. Als industrieel ingenieur met een sterke achtergrond op vlak van pomptechniek en -sturing ben ik geleidelijk aan expert geworden in, bijvoorbeeld, een goede dimensionering van het leidingsysteem

Tijdens mijn werk kom ik in contact met internationale klanten van allerlei slag, gaande van eindklanten en dealers tot de meest veeleisende machinebouwers voor wie we vaak oplossingen op maat moeten bedenken. Belangenverschillen tussen bijvoorbeeld engineering (beste oplossing) en aankoop (laagste prijs) zijn dagelijkse kost voor mij. Hier kan ik finaal de kaart van meerwaarde uitspelen, met een win-win voor alle betrokken partijen. Dit is en blijft nog altijd de sleutel tot succes en mijn streefdoel: creëer een win-win zodat je tevreden klant hebt en behoudt! Het is eveneens een principe dat ik thuis tracht te hanteren ten opzichte van mijn 3 kinderen (21j – 17j – 14j) waarbij ze allemaal de nodige vrijheid genieten op voorwaarde dat zij zich ook aan afspraken houden… win-win voor iedereen!

Klik hier om onze experts te ontdekken!